تفکر طراحی میانبری مناسب و ضروری برای کشور ما

اگر مروری بر ویژگی‌های تفکر طراحی بیندازیم به‌خوبی می‌توان دید که این ویژگی‌ها گزینه بسیار مناسبی به‌منظور ایجاد یک رویکرد میانبر برای حل مسائل متعدد و پیچیده کشورمان به‌حساب می‌آید. وابستگی شدید مسائل کشورمان به برخی موارد، زمینه‌های طرح و آموزش و بهره‌برداری از این ‌رویکرد را در میان مدیران، متخصصان، صاحبان کسب‌وکار و حتی همه اقشار جامعه را ضروری می‌نماید.

images1

ازجمله این موارد؛ حضور غالب جنبه‌های انسانی در مسائل موجود جامعه، لزوم توجه به برخی حساسیت‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه، ضرورت توجه به مطالعات عمیق جامعه‌شناختی و روان‌شناختی در تحلیل عملکرد جامعه، پیچیدگی‌های فراوان وضعیت اقتصادی جامعه و باز هم عجین بودن خیلی زیاد آن با جنبه‌های فرهنگی و اجتماعی، که این موضوع در کشورهای غربی کمتر دیده می‌شود، وجود پایگاه شعر و ادب و هنر و حتی ضرب‌المثل‌های عمیق و سازنده (و البته گاهی غیر سازنده!) در فرهنگ و زبان ما، وجود پایگاه دینی و اعتقادی که به‌نوبه خود مشوق رشد و تعالی و حرکت جامعه به سمت اهداف بزرگ و مقدس است،

وجود قابلیت‌های خوب در استفاده از خلاقیت در انجام برخی فعالیت‌ها که بعضاً به‌واسطه فراهم نبودن فضای بهره‌برداری مناسب از آن‌ها متأسفانه در مسیرهای نامطلوب به مصرف می‌رسد، وجود جامعه جوان و تحصیل‌کرده و جویای موفقیت، علاقه‌مندی به رفتارهای زود نتیجه گرفتن و وجود جرئت آزمایش‌ها سعی و خطا در جامعه و خیلی موارد دیگر.

تفکر طراحی با عنایت به عمل‌گرا بودن و مشوق‌های سریع وارد عمل شدن می‌تواند نگاه میان‌بر خوبی برای حل مسائلی که در ابتدا ابعاد آن به‌خوبی شناخته‌شده نیست و فرایند سعی و خطای آگاهانه و هوشمندانه برای آن توصیه می‌شود را ارائه نماید. به‌ویژه اگر زمان کمی برای حل مسئله وجود دارد، استفاده از تفکر طراحی در این موارد توصیه می‌گردد و در اغلب موارد زمان حل مسئله به میزان زیادی کاهش می‌یابد. دلیل آن این است که زمان تردید را کاهش می‌دهد و در دل حل مسئله شناخت کامل‌تر اتفاق می‌افتد و خود مسئله گزینه‌های بهتر برای حل مسئله را سریع‌تر در اختیار ما قرار می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *